Mitu 3 jaar Anderlecht: een interview

VRIJDAG, 27 MEI 2005, 10:12 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Vrijdag om 11u maakt Anderlecht op een persconferentie bekend dat Marius Mitu een contract heeft getekend voor drie seizoenen. Maar de Roemeense middenvelder sprak al over zijn transfer in de kranten.


"Ik heb nooit gepanikeerd. Had ik niet voor Anderlecht getekend, dan had ik wel een andere club gevonden. Ik wilde niet bevestigen dat ik dicht bij Anderlecht stond, omdat ik pas deze week een akkoord bereikte. Ik heb niet gelogen."

"Mijn droom is werkelijkheid geworden. Ik teken bij een fantastische club. Ik ben Vincent Kompany al tegen het lijf gelopen. Hij heette me meteen welkom."

Marius Mitu viel na de winter wat terug bij Lierse. Kan hij het niveau van Anderlecht wel aan? "In het leven heb je altijd jaloerse mensen", zegt hij.

"Veel mensen zitten te wachten tot ik uit de bocht ga. Maar ik krijg het vertrouwen van trainer Vercauteren. Hij legde me heel helder uit wat hij van me verwacht. Ik had zelfs geen vragen. Overigens zal ik ook hier met het nummer 99 mogen spelen. Heel leuk, want dat doet mij denken aan het jaar 1999. In dat jaar maakte ik elf doelpunten."

Mitu is een versterking in de breedte. Wat vindt hij daarvan? "De trainer zegt dat iedereen van nul begint. Dat vind ik een eerlijk principe. Alle spelers hebben evenveel kansen. Al hoop ik wel van de Champions League te proeven."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.