De Mos pleit voor Tielemans en Acheampong

ZONDAG, 22 DECEMBER 2013, 11:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Hoe moet Anderlecht Standard straks aanpakken om het meeste kans te maken op de overwinning? Het Laatste Nieuws vroeg het aan Aad de Mos en die komt met een verrassend antwoord. "John van den Brom moet lef tonen vanaf het begin."


Van Standard verwacht De Mos tactisch weinig verrassends. Anderlecht heeft volgens hem meer opties. De keuze voor één (Gillet) of twee (Gillet en Milivojevic) verdedigende middenvelders is volgens De Mos cruciaal. "Door te kiezen voor twee speelt Van den Brom in de kaart van Standard", is De Mos van oordeel.

De Mos raadt zijn landgenoot aan om te spelen zoals tijdens de tweede helft in Gent. Dus met Tielemans mee op het middenveld en Acheampong links vooraan. Zo creëer je een drie-tegen-twee-situatie met Tielemans, Gillet en Bruno tegen Vainqueur en Buyens/De Sart. "En dan worden Batshuayi of Ezekiel verplicht om mee terug te zakken", aldus De Mos.

Als Van den Brom voor Milivojevic kiest, moeten de twee Stanard-middenvelders enkel naar Gillet en Bruno kijken en kunnen de spitsen diep blijven. Anderlecht verliest dan het voordeel van de man-meer-situatie op het middenveld.

De Mos heeft nog een tweede tip voor Van den Brom: laat Anthony Vanden Borre en Fabrice N'Sakala offensief voetballen. "Maak van Mujangi Bia en Mpoku verdedigers."