"Scheidsrechter was slechtste man op het veld"

DONDERDAG, 18 SEPTEMBER 2003, 02:04 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Wat is het toch met Belgische ploegen en scheidsrechters?
Paars-wit werd vanavond benadeeld door een foutieve beslissing van de ref. Ook de spelers dachten er zo over. We hebben hun reacties vezamelt in volgend artikel...

Pär Zetterberg: "De scheidsrechter doet zijn best. Fouten zijn menselijk. We moeten vooral naar onszelf kijken, al is Lyon gewoon een goede ploeg.
Als we in de eerste helft even goed hadden gespeeld als in de tweede, was het een andere match. Maar op basis van de kansen is het een juiste uitslag. Wat mijn kans betreft... zo is voetbal. Soms pakt de doelman hem, soms niet."

Glen De Boeck was niet mild voor de man in het zwart. "Hij was de slechtste man op het veld, dat zegt genoeg denk ik. Als je zo'n penalty fluit, moet je er 20 op één match fluiten. Toch heerst er ontgoocheling in de groep, want er zat meer in. We hebben met balbezit wel iets te weinig gedaan."

"Het is spijtig". Dat waren de eerste woorden van Hugo Broos na de wedstrijd.
"We zijn ontgoocheld want slecht hebben we niet gespeeld. In de 1e helft leden we te snel balverlies en we kregen bovendien een domme goal tegen. Maar de Fransen speelden wel een versnelling hoger op het middenveld", moest Broos toch toegeven.
"Toch heb ik het gevoel dat we een punt hadden kunnen meepikken. Daarom zijn we ook ontgoocheld. We kunnen enkel leren uit deze wedstrijden en ons niveau nog meer opkrikken."

Aruna Dindane: "Ik had het heel moeilijk. Ik kon me niet doorzetten, ook al omdat ik moederziel alleen in de spits stond. De trainer mikte op 0-0. En mijn tegenstrever Edmilson was beresterk. We hebben Lyon wat onderschat. Tja, we moeten nu maar thuis winnen van Bayern, zeker?"

Daniel Zitka: "Ik beging geen overtreding. Integendeel, het was een fout van Govou op mij."

Grégory Coupet (doelman Lyon): "Dit was geen penalty. Als je dit nog niet mag als keeper, dat is erg."

Sydney Govou (Lyon): "Ik weet niet of het penalty was. Wat doet het er nog toe?"



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.