Anderlecht voert forcing voor Hazard

DONDERDAG, 2 JANUARI 2014, 08:54 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

De komst van Thorgan Hazard is momenteel prioriteit nummer één voor Anderlecht. Het Nieuwsblad weet dat Anderlecht Chelsea probeert te overtuigen hem te laten gaan en La Dernière Heure ziet de deal zelfs eerstdaags rondkomen.


Behalve een spits en een middenvelder zou John van den Brom toch ook graag een linkerflankspeler erbij willen en Hazard past in dat plaatje. Het Nieuwsblad weet dat Anderlecht bij Chelsea aandringt om het dossier in een stroomversnelling te brengen.

Zulte Waregem maakt zich echter sterk over een sluitende huurovereenkomst tot juni te beschikken, maar het is de vraag of er geen achterpoortjes gevonden kunnen worden. Volgens Sudpresse kan dit lukken. In het contract zou een clausule staan over een eventueel vertrek in januari, maar deze zou vrij vaag zijn.

Volgens La Dernière Heure zit de overtap van Hazard naar Anderlecht in een laatste rechte lijn. Zij verwachten dat de broer van Eden nog deze week een speler van Anderlecht is.

Hazard zelf vindt het vooral belangrijk dat hij kan blijven spelen. Hij wil ook graag in België blijven, daarom sloeg hij een aanbod van PSV af. De topkandidaat voor de Gouden Schoen voelt zich goed bij Zulte Waregem, maar beseft dat Anderlecht een stapje hoger is. Bovendien droomt hij van het WK en het is geen geheim dat je meer kans maakt op een selectie bij een topclub als Anderlecht.anderlecht-online forum