Standard naar FIFA voor Batshuayi

WOENSDAG, 8 JANUARI 2014, 20:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Standard heeft bij de FIFA een klacht ingediend tegen de manager van Michy Batshuayi. Volgens de Rouches probeert die Batshuayi naar Engeland te transfereren en daarna uit te lenen aan een andere Belgische club. Lees Anderlecht.


Enkele weken geleden stonden de kranten vol met berichten als zou Batshuayi Standard verlaten voor Engeland en meteen worden uitgeleend aan Anderlecht. Volgens Standard kon een transfer enkel met hun goedkeuring en stonden zij noch de speler open voor een vertrek.

Nu gaan de Luikenaars nog een stap verder. Volgens hen is de grote schuldige in het hele verhaal Batshuayi's manager Christophe Henrotay. Die zou volgens hen de voorbije maanden "verschillende pogingen hebben ondernomen om Michy Batshuayi bij verschillende clubs (vooral uit de Engelse Premier League) onder dak te brengen."

En dit is niet alles: "Het doel van de makelaar in kwestie lijkt bovendien een verkoop te zijn, zodat de speler vervolgens uitgeleend kan worden aan een andere club inde Belgische competitie, wat voor Michy zeker geen sportieve stap vooruit zou betekenen", zo luidt het ook nog. De goede verstaander begrijpt dat dit over Anderlecht gaat.

Standard legt dus klacht neer bij de FIFA tegen Henrotay zodat "de sportethiek gerespecteerd zou worden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.