"Het WK wordt moeilijk, maar is wel mijn doel"

DONDERDAG, 9 JANUARI 2014, 09:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De comeback van 2013 is ongetwijfeld die van Anthony Vanden Borre. De rechtsback lijkt herboren en wil bevestigen. "2014 moet mijn jaar worden. Mijn eerste doel is kampioen worden en daarna volgt misschien een extra beloning."


De vormcurve van Vanden Borre ging de laatste maanden van vorig jaar in stijgende lijn. Omdat de Rode Duivels niet over een echte rechtsachter beschikken, wordt de Anderlecht-speler bij de kandidaten voor Brazilië gerekend. "Ik weet dat het moeilijk wordt om de selectie te halen omdat deze al grotendeels vastligt, maar het is een doel", vertelde Vanden Borre toen hij op trainingskamp de pers toesprak.

"Het WK is het hoogst haalbare voor een voetballer. Dat is geen kwalificatiematchen speelde, wil niet zeggen dat ik niet zou mee mogen. De beste spelers hebben hier recht op en de bondscoach beslist. Mocht ik de selectie halen, dan zou dit een prachtige beloning zijn voor het harde werk dat ik leverde."

"Dankzij nieuwe vriendin"

Want Vanden Borre komt van ver. Toen hij zich bij West Ham wilde omkleden voor een test, mocht hij zijn kleren meteen weer aantrekken toen de coach zijn overgewicht zag. "Op mijn dieptepunt woog ik tien kilogram meer dan mijn competitiegewicht. Ook afgelopen zomer ging het even mis, toen kwam ik met zes kilogram teveel terug uit vakantie", geeft hij toe. "Ik ben verzot op chocolade en frisdrank."

Maar nu voelt Vanden Borre zich fitter dan ooit tevoren. "Ik denk dat het van mijn zestiende geleden is dat ik nog zo scherp stond", lacht hij. Een nieuwe vriendin heeft daar volgens hem veel mee te maken. "Ik ken haar al lang. Zij maakt me kalmer en zorgt dat ik minder aandacht verspil aan nutteloze dingen."



anderlecht-online forum