Defour, Hazard, Batshuayi of niks

VRIJDAG, 10 JANUARI 2014, 08:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De kans is reëel dat Anderlecht de titelstrijd aangaat zonder nieuwe spelers. Volgens Het Laatste Nieuws wil paars-wit enkel 'echte' versterking halen. Intussen lijkt de kans erg klein dat Thorgan Hazard naar het Astridpark komt.


De voorbije weken en dagen werden tal van spelers aan Anderlecht gelinkt. Eergisteren was er nog de Amerikaan Juan Agudelo, maar die interesse werd snel ontkend door de club. Intussen werd de spits ook bij Standard aangeboden.

Anderlecht is echter niet van plan om zomaar een nieuwe speler te halen. Het Laatste Nieuws weet dat de club enkel 'echte versterkingen' wil halen. Hiermee worden spelers bedoeld die meteen inzetbaar zijn en een meerwaarde bieden.

Hazard: enkel weg als hij geen basisplaats heeft

In eerste instantie hoopt Anderlecht nog steeds op Thorgan Hazard, maar de kans dat dit lukt, lijkt erg klein. Het Nieuwsblad is te weten gekomen met welke clausule John Bico zijn poulain naar Anderlecht wil brengen: als Hazard geen basisspelers is, kan hij na overleg met alle partijen naar een andere club verhuizen.

Hazard is echter een onbetwiste titularis bij Zulte Waregem. In alle competities samen speelde hij 87,5 procent van de tijd. Maar Bico geeft niet af en probeert Chelsea te overtuigen dat de Londense club en Hazard meer baat hebben bij een uitleenbeurt aan Anderlecht.

Defour en Batshuayi

De andere aanwinsten die Anderlecht in gedachten heeft zijn Steven Defour en Michy Batshuayi. Anderlecht blijft hopen dat Defour eind januari, als er geen beter bod gekomen is, er toch voor kiest om zes maanden voor Anderlecht te komen voetballen. Ook de ontwikkelingen rond Batshuayi, die na een transfer naar Engeland kan worden uitgeleend, blijft Anderlecht volgen.

Indien van dit trio niemand naar Anderlecht komt, is de kans groot dat Anderlecht zich met de huidige spelerskern in de titelstrijd gooit.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.