Suarez werkt aan terugkeer

ZATERDAG, 11 JANUARI 2014, 14:07 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Ook al traint hij niet mee met de rest in Abu Dhabi, toch is het werken geblazen voor Matias Suarez. De Argentijn is desondanks zijn knieblessure mee op winterstage, dit om de feeling met de rest van de groep niet te verliezen.


De Argentijn is om 8.30 uur mee aan de ontbijttafel te vinden, maar dan scheiden de wegen met zijn collega’s. Suarez ontvangt dan de nodige verzorging uit de handen van kinesist Koen Walraevens, die 30 uur per week bezig is met de revalidatie van Suarez.

"We leggen de focus op stabilisatie en kracht. Daarna gaan we ons met de beweging bezig houden, en pas nadien komen er loopoefeningen en oefeningen met de bal", aldus Walraevens.

Na de middageten trekt Suarez opnieuw naar de kinesist om dezelfde verzorging te krijgen als ’s ochtends. Daarna trekt hij de fitnesszaal in voor een sessie van anderhalf uur. "Het is zwaar maar ik ben blij dat ik mee kon met de rest van het team. Gelukkig voel ik me al veel beter. Deze blessure was een echte klap voor me, vooral omdat ik nog niet zo heel lang terug was van een andere lange onbeschikbaarheid."

"De eerste twee weken heb ik het mentaal ook moeilijk gehad. Magali heeft ook afgezien naast mij. Daarom zijn we ook naar Cordoba gegaan, mijn geboortestad, om familie te bezoeken. Ik ben er tot twee dagen voor de stage gebleven, maar heb er dezelfde oefeningen gedaan als die ik hier nu doe."

Kunnen de we Argentijnse spits al tijdens de play-offs terug verwachten? "Ik hoop het", aldus Suarez. "In principe is het mogelijk maar dan moet alles vlekkeloos verlopen", komt dokter Wieme tussenbeide. "Het herstel van een ligament neemt een half jaar in beslag maar je moet ook andere parameters in acht nemen. Zelfs al is maar één parameter niet op punt, je mag dan het risico niet nemen. Het is jammer maar Mati heeft tijd nodig."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.