Chelsea zet licht op groen voor transfer Hazard

DINSDAG, 14 JANUARI 2014, 08:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Thorgan Hazard staat weer een stap dichter bij Anderlecht. Het Laatste Nieuws weet dat Chelsea het licht op groen zet voor een overgang. Zulte Waregem legt zich hier echter niet bij neer en wil compensatie van Anderlecht.


Hazard zelf wil dolgraag naar Anderlecht komen en de vervulling van zijn wens lijkt niet meer veraf. Eind december was er al een akkoord tussen Hazard en Anderlecht, enkel Chelsea moest zijn goedkeuring nog geven. Dat zou nu het geval zijn, waardoor een overgang nog een kwestie van dagen lijkt te zijn.

Zulte Waregem wil zijn goudhaantje echter niet zonder slag of stoot laten gaan en zwaait met een sluitende huurovereenkomst tot juni. Het beroept zich op een clausule dat Hazard enkel voortijdig weg kan als hij geen onbetwiste basisspeler meer is. John Bico, de manager van Hazard, interpreteert de clausule echter anders. Voor hem staat de tevredenheid van de speler centraal.

Spelers in ruil

Maar zelfs zonder de clausule kan Hazard weg, al zal er dan een financiële vergoeding tegenover moeten staan. Zulte wil het spel hard spelen, maar beseft dat als Hazard echt wil, het hem niet kan houden. Daarom nam Essevee vorige week contact op met Anderlecht om meer duidelijkheid te krijgen.

Zulte Waregem vroeg paars-wit ook voor geld of spelers ter compensatie. Van een financiële tegemoetkoming wil Anderlecht niet weten, over spelers kan wel gepraat worden. Franky Dury en co bereiden zich intussen voor op een vertrek van Hazard en informeerden al bij verschillende makelaars naar vervangers. Eidur Gudjohnsson wordt het alvast niet. Hij heeft het voorstel van Zulte Waregem afgewezen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.