Defour wil weg, Anderlecht meest concreet

WOENSDAG, 15 JANUARI 2014, 09:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Steven Defour zal bij het bestuur van Porto een officiële aanvraag indienen om te mogen vertrekken. "Anderlecht maakt een goede kans", zegt zijn manager Paul Stefani. "Herman Van Holsbeeck was altijd zeer lovend over hem."


Nadat hij afgelopen weekend negentig minuten moest toekijken in de topper tegen Benfica is het voor Defour duidelijk geworden dat hij niet meer in de bovenste schuif ligt van Porto-coach Daniel Fonseca. "Met het oog op het WK moet Steven meer spelen. Hij zal het bestuur van Porto dan ook meedelen dat hij wil vertrekken", zegt Stefani in Het Nieuwsblad.

Porto blijft echter geloven in Defour en wil hem liever niet definitief van de hand doen. Een uitleenbeurt aan Andelecht pas perfect in dit plaatje. Eind december verkondigde Defour nog dat hij een terugkeer naar België eerder als iets ziet voor aan het einde van zijn carrière, maar vandaag liggen de kaarten anders.

"Anderlecht maakt een goede kans", zegt Stefani. "Ze zijn sinds het begin het meest concreet. Ze zeiden altijd dat ze Steven heel graag erbij willen. Bovendien was Van Holsbeeck altijd positief over hem, ook toen hij nog bij Standard speelde."

Vanuit het buitenland zijn er momenteel nog geen concrete aanbiedingen. "Maar we worden nu overspoeld door telefoontjes van andere makelaars die allerlei beloftes doen. We wachten dus nog even af", besluit Stefani.



anderlecht-online forum