Waarom Hazard weg wil bij Zulte

VRIJDAG, 17 JANUARI 2014, 10:05 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Het Laatste Nieuws meent te weten waarom Thorgan Hazard Zulte Waregem wil verlaten. De speler, en zijn manager John Bico, voelt zich voor schut gezet door coach Franky Dury in de affaire rond de aanvoerdersband van vorige zomer.


Iedereen herinnert zich nog wel de hetze rond de aanvoerdersband bij Zulte Waregem. Wat was er gebeurd: op 30 juli 2013, voor de CL-kwalificatiematch tegen PSV, trok Francky Dury naar de spelersraad en Davy De fauw om hen te vertellen dat Hazard de nieuwe aanvoerder werd. Bleek dat diens zaakwaarnemer John Bico bij het bestuur van Zulte over deze aanvoerdersband onderhandeld had.

Een verdere verhuur aan Zulte Waregem van de speler was enkel mogelijk indien Hazard de aanvoerdersband kreeg en ook al strafschoppen, vrije trappen, ... mocht nemen. Deze eis was al langer gekend en de vraag werd toen gesteld waarom Dury zolang gewacht heeft om die aan De Fauw en de rest van de spelers te melden.

Feit is dat Hazard hierdoor voor schut werd gezet en in een negatief daglicht kwam te staan. Iets dat blijkbaar nog steeds niet verteerd is, noch bij de speler, noch bij diens manager. Dat hij de aanvoerdersband nadien toch niet kreeg stoorde de speler niet, wel dat alles zomaar op het straat belandde. "Voor Eden heeft hij ook dergelijke dingen afgedwongen bij Rijsel, maar haalde nooit de media", vertelde Hazard eind december toen hij met een journalist van Het Laatste Nieuws naar Londen spoorde om naar Chelsea te gaan kijken.

Hierdoor en door enkele andere zaken zit er een serieuze haar in de boter, spreek maar gerust van een persoonlijke vete, tussen Bico en Dury. Een vete die Zulte Waregem heel duur kan uitvallen als het hierdoor Hazard naar Anderlecht zou zien vertrekken.



anderlecht-online forum