Vader Roef: "Top zijn op 24 à 25 jaar"

DINSDAG, 21 JANUARI 2014, 09:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Davy Roef maakte zondag zijn competitiedebuut voor Anderlecht. Ondanks de nederlaag, liet hij een goede indruk. "Ik stief bijna van de stress in mijn zetel, maar Davy heeft zijn job goed gedaan", zegt vader Luc.


Roef begon te voetballen bij Wilrijk, maar verhuisde al snel naar Beerschot. Daar werd hij op zijn twaalfde ontdekt door Anderlecht. "Samen met onder meer Romelu Lukaku bracht een busje hem vanuit Antwerpen telkens naar Anderlecht", lacht Luc Roef. "Bij Anderlecht won hij in de jeugd zes titels en op buitenlandse toernooien werd hij vaak uitgeroepen tot beste doelman."

Vorig jaar schitterde Roef in Viareggio, maar in tegenstelling tot onder meer Jaadi en Lukaku werd zijn naam niet gelinkt aan Europese topclubs. "Geen erg, Davy werkt liever in de schaduw", zegt vader Luc. "Anderlecht heeft trouwens een carrièreplan voor hem opgesteld. Het doel is om top te zijn op zijn 24 à 25 jaar." Dat is in 2018, wanneer Silvio Proto er 35 is.

Tegen dan zou hij toch wat ervaring in eerste klasse moeten opdoen. "Cercle Brugge en Oostende wilden Davy al huren, maar Anderlecht liet hem niet gaan", aldus Luc, die weet wat er nog beter moet bij zijn zoon. "Hij is nog te braaf. Soms moet hij zijn stem eens durven verheffen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.