Geen Hazard op training bij Zulte Waregem

WOENSDAG, 22 JANUARI 2014, 16:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Is het dossier-Hazard in een finale stroomversnelling gekomen? Anderlecht en Zulte Waregem zaten vanmorgen samen en paars-wit eiste volgens Essevee meteen een oplossing. Zulte weigerde, waarna Hazard niet opdaagde op training.


Zulte Waregem stuurde zopas volgend persbericht de wereld in. We delen het integraal met u:

"Gisterenavond om 17.30 uur heeft SV Zulte Waregem een e-mail van de raadsman van Thorgan Hazard ontvangen, waarbij wij gevraagd werden om Thorgans contract te beëindigen en schriftelijk te antwoorden binnen 1,5 uur. Uiteraard gingen wij hier niet op in."

"SV Zulte Waregem heeft deze morgen een delegatie van de entourage van Thorgan Hazard en RSC Anderlecht ontvangen. De club heeft uit respect voor Thorgan opnieuw geluisterd naar de standpunten. SV Zulte Waregem heeft toegelicht dat het onze voorkeur blijft genieten om Thorgan te behouden. Anderzijds is het niet de gewoonte van SV Zulte Waregem om spelers in hun carrière te blokkeren. Voorwaarde is dan wel dat er voldoende sportieve en/of financiële compensatie tegenover staat. Het voorstel van RSC Anderlecht bevatte echter naast een aantal onzekere sportieve factoren ook een onrealistische deadline, namelijk onmiddellijk. SV Zulte Waregem wil zich niet onder druk laten zetten en kan dan ook niet ingaan op dit voorstel. Er was daarna nog contact tussen Willy Naessens en Roger Vanden Stock, waarbij SV Zulte Waregem aangaf de tijd te willen nemen om voorstellen uit te diepen."

"Thorgan Hazard was vandaag niet op training. Wij betreuren ten zeerste dat Thorgan zich op die manier laat beïnvloeden door zijn entourage."

"Ondanks alles rekenen we op een schitterend gala van de Gouden Schoen vanavond, want Thorgan Hazard verdient na een uitstekend seizoen deze persoonlijke bekroning. Zijn prestaties en niet de hele commotie moeten centraal staan op dit gala. Essevee blijft sereniteit prediken in dit dossier en zal daarom geen verdere verklaringen afleggen hieromtrent."

Foto Van Holsbeeck en Bico

Op Twitter circuleert intussen een foto waarop Herman Van Holsbeeck te zien is aan tafel met Hazards raadgever John Bico. Er zitten ook nog twee andere personen bij, waaronder vermoedelijk advocaat Laurent Denis.



anderlecht-online forum