Van Holsbeeck: "De grens is bereikt"

DONDERDAG, 23 JANUARI 2014, 08:19 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

De Gouden schoen uitreiking werd toch wat overschaduwd door de hetze rond de mogelijke transfer van Thorgan Hazard naar Anderlecht. Sporza strikte Herman Van Holsbeeck en vroeg de manager om uitleg.


"Eerst willen we Thorgan Hazard feliciteren voor zijn Gouden schoen en als clubmanager, zie, we zijn geen witte ridders. Iedereen verdedigt de belangen van zijn club zo goed en kwaad als hij kan. Ik heb altijd in die 11 jaar dat ik voor Anderlecht werk voor mezelf een lijn getrokken. Dat is een hele smalle lijn. Daarboven zijn de dingen die je kan doen om een transfer te regelen, daar onder kan voor mij niet. Soms ga je eens tot aan die lijn en mag je er niet overgaan."

"Ik kan alleen maar zeggen dat ik ongelofelijk veel bewondering heb voor de persoon Thorgan Hazard die klaar en duidelijk heeft gezegd dat hij naar Anderlecht wil komen. Maar we zijn op het punt gekomen dat we op die lijn zitten, daar wil ik nu niet meer onder gaan. Zijn we nog geïnteresseerd in Hazard? Ja. Zouden we die graag naar Anderlecht halen? Ja. Maar het is voor belangrijk dat als ik als ik ’s morgens in de spiegel sta ik nog kan leven met wat ik zie. We hebben ons voorstel gedaan aan Zulte Waregem, zij weten dat de speler naar Anderlecht wil komen. Maar op een bepaald moment stopt het."

"Als de transfer niet door gaat dan zal ik eerlijk bekennen dat ik Hazard niet naar Anderlecht heb gekregen desondanks ik er alles heb aan gedaan. Maar op een bepaald moment stopt het, ik heb voor mezelf uitgemaakt ‘tot daar ga ik, en verder ga ik niet’."

Heeft Anderlecht het dan toch opgegeven, was het feit dat Hazard niet op training was een brug te ver voor Anderlecht? "Je hebt hier te doen met een jonge voetballer van 19-20 jaar die aan vooravond staat van een mooie carrière. Hij wil naar Anderlecht komen maar tot waar ga je. Ik heb er vandaag nog alles aan gedaan en Zulte Waregem probeert met man en macht hun boterham te verdedigen."

"Voor mij zijn we bijna op het einde van een zaak aan het komen waar iedereen zijn best gedaan heeft. Ook ik en ik moet toegeven dat als ik er niet in slaag, tja, dan is het zo. Misschien krijg ik Defour en Batshuayi ook niet naar Anderlecht. Ik heb er alles voor gedaan en ben nog altijd boven die fameuze smalle lijn gebleven."

Anderlecht heeft wel een hele storm aan kritiek over zich heen gekregen. "De kritiek die we krijgen stoort me enorm, al 11 jaar lang maar daar heb ik mee leren leven. Het is vooral om in het reine te kunnen blijven. Ik kan mezelf nog ’s ochtends in de spiegel bekijken maar dit zal nu wel stilaan het einde zijn."

"Die kritiek, en ik herhaal nog eens dat ik zeker geen witte ridder ben maar eerder een straatvechter, maar op een bepaald moment moet je ook rekening houden met een jonge kerel van 20 jaar die gezegd heeft dat hij naar Anderlecht wil komen. Hoe meer spelers willen zeggen dat ze naar Anderlecht willen komen, en dat zijn er een pak, dan wordt het moeilijker en moeilijker. Tot waar ben je bereid om te gaan? We zijn bereid om ver te gaan maar wat men er ook van zegt, die kritiek op ons, ik kan er mee leven."

"De dag van vandaag is de voetbal een hypocriet wereldje. Vrienden van een jaar geleden worden als de belangen veranderen ineens vijanden. Ik heb niet zoveel vrienden in het voetbal, ik houd daar afstand van en heb andere vrienden. Maar ik ben wel een strijder en alles wordt moeilijker als je vandaag als manager met een jongen van 13-14 jaar wil onderhandelen. Als die talent heeft dan weet je dat hij met een makelaar komt. Ik probeer met alle mensen een correcte relatie op te bouwen. Dat stoort me in het milieu, dat mensen wanneer ik in moeilijkheden ben me trachten te helpen. Dat komt omdat ik in al die jaren dat ik al bezig ben, in al de dossiers dat ik al afgehandeld heb, dat ik weet tot waar ik mag gaan, dat ik met mensen relaties probeer op te bouwen. Het wordt op het scherpst van de snee gespeeld, daar heb ik op zich geen problemen mee maar op een bepaald moment moet het wel stoppen."

"Ik zeg dus niet dat er een streep onder Hazard getrokken is, ik zeg alleen dat er een bepaalde lijn is waar we niet onder gaan en die lijn hebben we bijna bereikt. That’s it. Als hij niet komt dan hebben we absoluut geen kritiek naar Thorgan toe. Die heeft me verbaasd dat een jonge kerel van 20 jaar zo’n mentaliteit en zo’n persoonlijkheid heeft. Wat ook zijn beslissing is, we zullen het respecteren. Ik wens hem veel succes in zijn komende carrière, hopelijk is dat bij Anderlecht."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.