Suarez heeft Belgisch paspoort op zak

WOENSDAG, 29 JANUARI 2014, 07:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Sinds maandag mag Matias Suarez zich officieel Belg noemen. Met dit paspoort komt hij in aanmerking voor de Rode Duivels, maar belangrijkste reden om Belg te worden, was omdat dit een transfer naar Engeland vergemakkelijkt.


Suarez diende zijn naturalisatieaanvraag vorig jaar in augustus in. Omdat hij toen vijf jaar in België verbleef, verliep de procedure erg vlot. Suarez wilde vooral Belg worden om vlotter naar Engeland te kunnen. Als niet EU-speler moet je de jongste twee seizoenen 75 procent van de interlands gespeeld hebben. Als Belg geldt dit niet.

Omdat Suarez nog niet in actie kwam voor Argentinië, komt hij nu ook in aanmerking voor een stekje bij de Rode Duivels. Hoewel dit niet de hoofdreden voor zijn Belg-worden is, noemt zijn manager Christian Colazo het wel een eer mocht Suarez worden opgeroepen. "Hij woont hier al zo lang en zijn kinderen zijn hier geboren en getogen", aldus Colazo.

"Dit paspoort zal Mati trouwens een mentale boost geven. Hij had dit nodig na de voorbije, moeilijke maanden", zegt Colazo nog.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.