Rode Duivels spelen gelijk

ZONDAG, 5 JUNI 2005, 11:44 - Bacardiboy

België speelde zaterdag in Belgrado, in de 6e kwalificatiewedstrijd voor het WK voetbal 2006, 0-0 gelijk tegen Servië-Montenegro. In groep 7 blijven de Serviërs voorlopig alleen aan de leiding met 12 punten, België blijft vierde.

Servië-Montenegro begon furieus aan de wedstrijd, met in de 4e minuut al een reuzenkans voor Jestrovic. De spits van Anderlecht kwam alleen voor Proto, maar de Belgische doelman redde met de voet. Twee minuten later kreeg Jestrovic een nieuwe kans, maar eerst trapte hij naast de bal en daarna besloot hij te zacht in de handen van Proto. De enige kans voor de Belgen in de eerste helft kwam er in de 12e minuut. Daniel Van Buyten rukte mee op, en via Mbo Mpenza en Vanden Borre kwam de bal uiteindelijk bij Thomas Buffel, die vanuit een scherpe hoek net over trapte.

Daarna viel de wedstrijd wat stil, en pas in de 38e minuut viel er nog eens een goede kans te noteren. Koroman zette Deschacht in de wind, en schoof knap voor doel tot bij Ljuboja. Deze miste compleet zijn schot en trapte naast.

Net als in de eerste helft begonnen de Serviërs na rust heel gedreven. De eerste echte kans kwam er echter pas in de 56e minuut wanneer Proto een kopbal van Vukic uit de kruising moest zweven. Drie minuten later kreeg Mbo Mpenza de grootste kans van de Belgen tot dan toe. Op links werkte Daerden zich voorbij twee tegenstanders, maar zijn pass werd door de oudste van de Mpenza-broers ietwat nonchalant over geschoten.

In de 64e minuut eisten de Serviërs een strafschop voor een fout van Vanden Borre op Vukic, maar de Russische scheidsrechter Ivanov gaf geen krimp. Twee minuten later stond Proto weer paraat op een vrije trap van Vucinic.

Daarna bleven de Serviërs, zoals in de rest van de wedstrijd, domineren, maar ze konden geen kansen meer creëren. Enkele minuten werd het dan bijna toch 1-0, toen Proto zich verkeek op een hoge bal. Via de lat kon de La Louvière-doelman de bal nog overtikken.

Uitslag: 0-0

Servië & Montenegro: Jevric, Gavrancic, Krstajic, Vidic, Dragutinovic, Duljaj, Stankovic (82' Mladenovic), Koroman (81' Vukcevic), Vukic, Ljuboja, Jestrovic (53' Vucinic)

België: Proto, Vanden Borre, Clement, Van Buyten, Deschacht, M.Mpenza (83'Vandenbergh), Bisconti, Vanderhaeghe, Daerden (79' Léonard), Buffel (89' Pieroni), E.Mpenza

Scheidsrechter: Ivanov (Rus)
Toeschouwers: 30.000