Vanden Borre: "Mijn tweede voetballeven"

DINSDAG, 4 MAART 2014, 08:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het was een blij weerzien gisteren voor Anthony Vanden Borre. Na 2,5 jaar mag hij zich opnieuw Rode Duivel noemen. En dit is nog maar een begin. "Op 25 november 2012 heb ik een klik gemaakt. Mijn grootste doel is het WK halen."


"Het is alsof ik nooit ben weggeweest", vertelde Vanden Borre toen de Rode Duivels verzamelen bliezen tegenover de verzamelde pers. "Ik heb met iedereen al samengespeeld. Ik voel me dus geen nieuweling, maar ook geen ancien."

Vanden Borre kreeg van Marc Wilmots alvast de garantie om minstens een halve wedstrijd te spelen. "Ik weet wat hij van me verwacht. Bij Anderlecht mag ik vaak mee oprukken, hier vraagt de coach me defensiever te spelen. Schrik heb ik niet. Het wordt een goede test."

Het grote doel van Vanden Borre is Brazilië. Hij beseft echter zeer goed dat de weg nog lang is. "Als ik morgen goed presteer, kan ik een stap zetten. Maar we zijn met veel kandidaten. Ook Gillet en Meunier komen in aanmerking voor de tweede plaats achter Alderweireld."

Een WK-selectie zou voor Vanden Borre de ultieme beloning zijn voor een onwaarschijnlijke comeback. "Ik heb de stap gezet van talentvolle speler naar een speler die ook werk steekt in dat talent", vertelt de rechtsback. "Dit is mijn tweede leven als voetballer. Wanneer de ommekeer er kwam? Op 25 november 2012. Meer wil ik er niet over zeggen, maar zoek het niet te ver én in het voetbal."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.