Plan voor meer veiligheid en sfeer

DINSDAG, 7 JUNI 2005, 01:20 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

RSC Anderlecht wil op termijn de hekken in zijn stadion verwijderen. Dat maakt deel uit van een project om de veiligheid in en rond het stadion te vergroten. Tegelijk wil RSCA ook de sfeer maximaliseren.


"Vanaf volgend seizoen willen we een groot deel van de omheining rond het veld verwijderen. In een eerste fase nemen we de hekken weg van tribune drie (aan de overkant van de eretribune). Daarna volgt ook de rest en op termijn zal er enkel bij de bezoekers nog een omheining zijn", zegt Van Holsbeeck.

Op de persconferentie gaven ook burgemeester Jacques Simonet en politiecommissaris Philippe Boucar uitleg. Samen met de gemeente Anderlecht en de politie wil de club de kosten voor de veiligheid drukken. "De politie moet zich op andere zaken kunnen richten."

"We willen de opleiding van de stewards aanpassen", zegt Van Holsbeeck. "Ze zullen de politie nooit vervangen, maar door hen speciaal op te leiden kunnen we ze meer verantwoordelijkheid geven."

Minder politie in het stadion moet leiden tot meer veiligheid en een "gezelligere sfeer" in het stadion. Zo waren er in de match tegen Standard 169 politiemensen (in 2002 nog 437). Noemenswaardige incidenten waren er niet.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.