"Doel is Mitrovic voor recordsom te verkopen"

WOENSDAG, 5 MAART 2014, 08:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Aleksandar Mitrovic scoorde zondag zijn elfde doelpunt van het seizoen. Niet slecht voor een 19-jarige en zijn manager Nenad Jestrovic is erg tevreden over de progressie van zijn poulain, die gevolgd wordt door tal van topclubs.


Jestrovic zelf scoorde drie keer in zijn eerste 28 duels voor Anderlecht. Heel wat minder dus dan Mitrovic. "Ik wist dat hij hiertoe in staat is. Daarom betaalde Anderlecht ook zo veel voor hem", vertelt Jestrovic in La Dernière Heure. "Vergeet trouwens niet dat hij eigenlijk nog een jongen is. Maar wel één die enorm veel doet voor zijn sport. Hij geeft nooit op."

De voorbije maanden doken berichten op dat tal van Europese topclubs Mitrovic in het oog houden. Hoe concreet is dit? "Porto en Sevilla hebben hem al zeker vijftien of twintig keer aan het werk gezien", aldus Jestrovic. "Ook Engels, Duitse en Italiaanse clubs volgen hem. Maar nu concentreren we ons eerst op de play-offs. Ik heb zo'n voorgevoel dat Mitrovic zal verrassen."

Als dit gebeurt, zit een transfer er zeker in. "Als een topclub een mooi bod doet en Anderlecht gaat akkoord, dan is alles mogelijk", zet Jestrovic de deur open. "Maar het is Anderlecht dat beslist. Het doel is om Mitrovic te verkopen voor een Belgische recordsom."

Dit record staat momenteel op naam van Marouanne Fellaini met 18 miljoen euro. De duurste uitgaande transfer in Anderlecht is die van Jan Koller. In 2001 betaalde Dortmund 12,5 miljoen euro voor de Tsjech.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.