Tioté: "Vercauteren stond doorbraak in de weg"

WOENSDAG, 5 MAART 2014, 09:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De Rode Duivels komen straks heel wat Ivorianen met een Belgisch verleden tegen. Eén daarvan is Cheikh Tioté, die bij Anderlecht niet kon doorbreken. "Twee jaar heb ik ge­dul­dig op een kans ge­wacht, maar tevergeefs."


Tioté kwam in 2005 van FC Bibo uit Ivoorkust naar Anderlecht. In de twee jaar die volgden, speelde hij ver keer in de competitie, twee keer in de beker en één keer in de Champions League. "Ik heb geen eerlijke kans gekregen bij Anderlecht", vertelt Tioté nu in de Concentra-kranten. "Behalve in die overbodige Europese wedstrijd tegen Betis Sevilla."

De grote schuldige voor Tioté is Frank Vercauteren. "Als voetballer ben je afhankelijk van één persoon: de trainer. Ik had één grote droom toen ik naar Europa kwam: slagen bij Anderlecht. Dat was me niet gegund. Maar ik ben niet haatdragend, ik wens Vercauteren het beste toe bij KV Mechelen."

Dat Tioté niet boos is op Vercauteren, zal allicht ook te maken hebben met het mooie parcours dat hij aflegde na zijn vertrek bij Anderlecht. In 2007-2008 verhuurde paars-wit hem aan Roda JC. Daar maakte hij indruk op FC Twente dat hem na dat seizoen voor drie miljoen euro kocht van Anderlecht. Twee jaar later vertrok hij voor meer dan het dubbele van dat bedrag naar Newcastle, waar hij meteen uitgroeide tot één van de sterkhouders.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.