Reacties Mitrovic en Praet na onderling duel

DONDERDAG, 6 MAART 2014, 12:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Aleksandar Mitrovic won gisteren met Servië het duel tegen zijn Anderlecht-maats bij de Belgische U21. Toch hoopt hij hen nog terug te zien op het EK. "Hopelijk halen zowel België als wij de barrages", zegt de spits.


Met twee doelpunten was Mitrovic de grote man bij de Serviërs, die nochtans niet veel mogelijkheden kregen. "We hebben op onze kansen gewacht en dan maximaal toegeslagen", aldus Mitrovic. "We speelden sterk als team en onze verdedigers gaven niet veel weg."

Door deze overwinning staat Servië nu met een match minder gespeeld naast België aan de leiding. De eerste en vier beste nummers twee van de negen poules mogen naar de EK-barrage. "Hopelijk halen Servië en Italië allebei de barrage. Als we winnen tegen Italië en België wint van Cyprus, dan kan dat nog."

Praet: "Lesje in efficiëntie"

Bij de jonge Duivels speelde Dennis Praet de hele wedstrijd. "Ik had nooit gedacht met 0-3 te verliezen. Servië was voetballend niet top, het kiest vooral voor de lange bal op Mitrovic. Het is wel een lesje in efficiëntie", verwijst de middenvelder naar de drie kansen en evenveel doelpunten van de bezoekers.

"Persoonlijk ben ik vrij tevreden over mijn match, maar als je met 0-3 verliest mag je in principe nooit tevreden zijn. Wat er nog mogelijk is? Nu moeten we gewoon winnen van Cyprus en dan kunnen we de situatie herbekijken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.