Nuytinck: "Ik had open gesprek met coach"

DONDERDAG, 6 MAART 2014, 13:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na een sterk eerste seizoen spendeert Bram Nuytinck tijdens deze voetbaljaargang zijn tijd doorgaans op de bank. Zondag stond hij nog eens in de basis en hield mee de nul. "Hopelijk ben ik nu vertrokken", zegt de verdediger.


In een gesprek met La Dernière Heure steekt de Nederlander niet weg dat de huidige situatie hem zwaar valt. "Ik ben niet iemand die zijn problemen op de club laat. Deze situatie is nieuw voor mij en ik wist niet hoe hiermee om te gaan. Gelukkig kreeg ik veel steun van mijn familie, vrienden en mensen op de club. Teammanager Gunter Van Handenhoven en Demy de Zeeuw hebben me goed bijgestaan."

Vorige week trok Nuytinck zijn stoute schoenen aan en stapte hij naar John van den Brom voor uitleg. "Hij vertelde me dat hij me op de bank zette omdat ik minder goed speel dan vorig seizoen. Ik ben het daar niet mee eens, maar soit. Daarna heb ik gevraagd of ik nog speelkansen zou krijgen dit seizoen en hij antwoordde positief."

"Het was trouwens een erg open gesprek", gaat Nuytinck verder. "Ik vertelde hem dat het team niet draait en dat ik iets kan bijbrengen." Blijkbaar heeft het gesprek indruk gemaakt op Van den Brom want tegen Genk stond Nuytinck in de basis. "We hebben gewonnen en de nul gehouden", merkt hij fijntjes op. "De automatisme met Kouyaté zijn niet verdwenen. Vorig seizoen vond iedereen ons een fantastisch duo."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.