Anderlecht te hoog gegrepen voor Van den Brom?

MAANDAG, 10 MAART 2014, 07:55 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Het zat er natuurlijk al enige tijd aan te komen, en om 11 uur wordt het officieel aangekondigd. John van den Brom is geen trainer meer bij Anderlecht. De Nederlander heeft het net geen twee seizoen kunnen volmaken.


Nochtans had hij een contract voor drie seizoen ondertekend toen hij op 30 mei 2012 officieel aan de pers voorgesteld werd. Hij kwam over van de Nederlandse club Vitesse. Aan die club werd een afkoopsom van 400.000 euro betaald.

De ambities bij zijn aanstelling waren groot. "Ik wil de groepsfase van de Champions League halen en kampioen spelen. Nu zit ik eindelijk bij een club die dat kan", klonk het toen overtuigd. Eveneens wou hij attractief spelen want "Anderlecht staat voor mooi en goed voetbal."

Maar toen al was duidelijk dat er voor de jeugd gekozen zou worden. "Ik wil de jongeren in de voorbereiding aan het werk zien en een kans geven om door te stromen. Ze moeten die kans natuurlijk wel verdienen." De trainer wou ook de verbondenheid met de supporters vergroten en meer open trainingen inlassen. Het aantal open trainingen sindsdien kunnen we wellicht op één hand tellen ... .

Met Van den Brom behaalde Anderlecht één keer de titel, al was het hiervoor bang afwachten tot de laatste speeldag. Dankzij een 1-1 tegen de tweede in het klassement, Zulte Waregem, had Anderlecht net genoeg punten om voor de 32ste keer kampioen te vieren. Onder Van den Brom speelde paars-wit ook twee keer Champions League.

Het beleid om voluit voor de jeugd te kiezen werd dit seizoen verder gezet, met Van den Brom want in mei 2013 raakte bekend dat hij ook het tweede seizoen zou blijven. Dat tweede seizoen heeft hem nu de das omgedaan.

Lange tijd klonk het bij monde van Herman Van Holsbeeck dat het bestuur achter de coach bleef staan. Maar de negende nederlaag was er blijkbaar toch één te veel. Na de wedstrijd tegen Leuven weigerde de manager elk commentaar. Zondag raakte dan via de Franstalige krant La Dernière Heure bekend dat maandag de Nederlander zijn C4 mocht verwachten. Maandag pas want voorzitter Roger Vanden Stock was zondag nog op skivakantie.

Als opvolger wordt Besnik Hasi aangesteld. Hiermee krijgt de huidige T2, en niet vergeten ex-speler van Anderlecht, zijn kans om te tonen wat hij waard is als coach. Hij had dit seizoen de kans om al coach te worden van KV Mechelen maar die job ging uiteindelijk naar een ander Anderlecht-coryfee.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.