Hasi: "Kaart van jeugd blijven trekken"

MAANDAG, 10 MAART 2014, 12:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Besnik Hasi krijgt de zware taak om het Anderlecht-schip opnieuw de juiste koers te laten varen. "Het is aan mij om de spelers opnieuw te motiveren", weet hij. "En ik wil opnieuw zorgen voor een vaste, duidelijke lijn."


"Iedereen wordt hier goed betaald en dus moet iedereen zijn verantwoordelijkheid opnemen", sprak Hasi klare taal tijdens zijn voorstelling. "Ik ben geen gemakkelijke jongen. Als ik iets wil, dan krijg ik dat ook. Ik neem mijn verantwoordelijkheid en dat moet ook gelden voor de spelers. Morgen hebben de spelers verlof, dus woensdag zal ik hen toespreken."

Hoe wil Hasi zijn moeilijke taak aanpakken? "Duidelijkheid is het allerbelangrijkste. Ik wil opnieuw zorgen voor een vaste en duidelijke lijn. Er moet evenwicht in het elftal komen", aldus Hasi, die een strakke organisatie wil neerzetten. "We slikken te veel goals op verplaatsing, dat aantal moet naar beneden."

"Ervaren spelers moeten zich bewijzen"

Hasi klonk erg ambitieus bij zijn aanstelling. "Mijn doel op korte termijn? Beter doen dan nu. Ik kijk naar boven, maar ook naar beneden. Onze achtervolgers hebben niet veel punten minder. Aan volgend seizoen denk ik niet."

Hasi wil ook de kaart van de jeugd blijven trekken. "De jongeren moeten beter worden en kansen krijgen. De meer ervaren spelers moeten maar bewijzen dat ze beter zijn dan de jongeren."



anderlecht-online forum