Opinie: Opslag voor de Anderlecht-spelers

MAANDAG, 10 MAART 2014, 16:31 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Laat ons even eerlijk zijn: de spelers van Anderlecht worden zwaar onderbetaald. Ze offerden zich op om van hun hobby hun beroep te maken, maar krijgen daar veel te weinig geld en aandacht voor. Stank voor dank noemt men dat.


Voetballer is een absolute hondenstiel in België en al zeker bij paars-wit. Na de reguliere competitie moet je jezelf nog eens tien keer negentig minuten opofferen in de play-offs.

Bovendien houdt de kalendercommissie geen rekening met de exclusieve feestjes in de Carré en moet je soms al voor de middag opstaan om te gaan trainen. Hoe verzinnen ze het toch?

Ook de verplaatsingen in België zijn op de rand van onmenselijk. Zaterdag opnieuw: van Anderlecht naar Leuven. Je zou dan toch op zijn minst verwachten dat de club een privéhelikopter inhuurt om jou naar daar te brengen? Maar nee hoor: 44 kilometer met de bus over amper verharde wegen. Wat doen ze jou toch aan?

In Leuven word je dan in barre weersomstandigheden op het veld gedropt. Den Dreef, amper 9.000 toeschouwers. Niet meteen een arena op jouw niveau. Jij hoort in Spanje of Engeland te spelen, maar door een ongelukkige speling van het lot belandde je in België.

Je weet echter maar al te goed dat alle Europese topclubs op het einde van het seizoen in de rij zullen staan om jou in te lijven. Je toont andermaal je goed hart en stapt het veld op. Je beseft dat de op geld belustte supporters misbruik maken van jouw grenzeloze goedheid, maar probeert die gedachte te verdringen. Nog twaalf keer op de tanden bijten.

Jij speelt natuurlijk weer een formidabele wedstrijd, maar die tien lamzakken rond jou stellen andermaal zwaar teleur. Er wordt opnieuw verloren en je titelpremie komt in gevaar. Hoog tijd om de trainer aan de deur te zetten.

En dan straks nog dat obligate interview met die journalisten. Zouden ze het vandaag opnieuw aandurven om op te merken dat jij als toekomstige winnaar van de gouden schoen en bal meer had moeten lopen?

Jij verdient amper twintig keer meer dan die persmuskieten. Voor zo'n bedrag zouden ze heus wel over wat meer voetbalintelligentie mogen beschikken. Wedden dat ze jouw prachtprestatie weer te weinig zullen benadrukken in hun dagbladen en op hun websites?

De grootste fansite van Anderlecht is dan nog het ergste. Daar worden ze tegenwoordig zelfs cynisch.

Reacties zijn zoals altijd welkom in mijn virtuele brievenbus: [email protected]





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.