"Anderlecht was voor John te hoog gegrepen"

DONDERDAG, 13 MAART 2014, 14:40 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

In het Nederlandse voetbalprogramma Voetbal International werd ook het ontslag van John van den Brom besproken. Echte Nederlanders zijnde hielden ze geen blad voor de mond en werd er best wat kritiek gespuid.


Het ging niet alleen over Van den Brom maar ook over de club zelf. "Anderlecht heeft in feite hetzelfde probleem als Ajax, Feyenoord en PSV. Anderlecht was een club met geweldige speler. Ludo Coeck, Lozano, Van Himst, Jan Mulder en ga zo maar door. Die hebben altijd een geweldig elftal gehad en wonnen alles in Europa. En nu is het niet veel bijzonders meer", aldus René van der Gijp, oud Nederlands-voetballer.

"De oude meneer Vanden Stock was een gentleman. Als je daar als journalist kwam werd je met alle egards ontvangen. Je kreeg een diner aangeboden en dan zat je daar met Vanden Stock en je had alle respect voor die man. Maar die zoon van hem - en dat is de een of andere slapjanus - die heeft alles geërfd maar ie heeft helemaal geen kwaliteiten", aldus voormalig voetballer Johan Derksen.

"Sindsdien zwalpt Anderlecht een beetje want het is van oudsher een deftige statige club. Alleen, die naam is nog groot en ze willen nog elk seizoen kampioen worden. En dat kan niet."

Van der Gijp ging ook in op het ontslag van Van den Brom: "John heeft er bijna twee jaar lang rondgelopen alsof hij twee handgranaten in zijn zakken had die elk moment af konden gaan. Anderlecht was te hoog gegrepen. En dan ging die zich heeft opgefokt gedragen en daar zijn ze bij Anderlecht niet gediend"

"John van den Brom heeft zich bij Anderlecht als een idioot gedragen. Hij heeft tijdens de persconferenties de gekste dingen geroepen, heeft ruzie liggen maken met de Franstalige journalisten en dat moet je niet niet doen want dan heb je al de Franstaligen tegen je", ging Derksen verder.

Het volledige fragment is hier te bekijken.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.