Hasi: "Tevreden met deze eerste stap"

MAANDAG, 17 MAART 2014, 11:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Besnik Hasi kon zich geen mooier debuut dromen dan de 4-0-overwinning die zijn manschappen gisteren behaalde. "Onze organisatie was beter, ons gedrag was beter en ons engagement was beter. Ik ben dus tevreden", vertelde Hasi.


Vooraf had Hasi aangekondigd een goede organisatie te willen zien en dat gebeurde ook. "Wanneer iemand oprukte, werd zijn positie opgevangen. We liepen niet meer zoals tegen Lokeren blind naar voren met al onze middenvelders en de twee flankverdedigers", aldus Hasi. "Dit is een eerste stap. Nu moeten we voetballend vooruitgang boeken."

Hasi liet ook Mitrovic en Pollet voor het eerste samenspelen in een 4-4-2. "Mitrovic speelde met veel overgave en toonde zijn kwaliteiten. Hij was ook zeer balvast. Pollet naast hem neemt heel wat druk weg", zegt Hasi. "Ik ben ook blij dat Tielemans terug is. Hij verdiende deze kans. Hij wisselt goede dingen af met minder goede dingen, maar kan stappen zetten richting Play-Off 1."

De beste man aan Anderlecht-zijde was evenwel Praet. "Op de linkerflank begon hij aarzelend, maar hij groeide in de wedstrijd. Zijn eerste assist bevrijdde hem. Dennis denkt trouwens dat hij altijd als nummer tien moet spelen, maar waar hij ook staat, hij blijft een goede voetballer."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.