Praet: "Spelen met vertrouwen"

MAANDAG, 17 MAART 2014, 11:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dennis Praet is één van de spelers die de jongste tijd veel kritiek kreeg. Tegen Oostende antwoordde hij met de voeten, net als zijn ploegmaats. "Misschien ontbrak de voorbije weken de wil om te winnen."


"Het is een tijdje geleden dat we nog zo'n prestatie leverden", steekt Praet van wal. "Niet enkel de cijfers staan er, ook de manier waarop. Er was organisatie en hielden de nul, dat is erg belangrijk voor ons. Ook Hasi wil absoluut dat we geen doelpunten incasseren. De laatste wedstrijden kregen we te veel goals tegen." Ook de speelwijze met twee spitsen beviel Praet. "Wanneer ik de bal had, kon ik steeds Mitrovic en Pollet vinden."

Met twee assists was Praet één van de uitblinkers. De voorbije weken werd hier en daar geopperd dat de middenvelder stagneerde in zijn ontwikkeling. "Wanneer de ploeg niet draait, heb je zelf automatisch ook minder vertrouwen. En andersom", zegt de middenvelder. "Zo speelde Tielemans vandaag ook met veel vertrouwen. Ik probeer elke keer goed te zijn, maar helaas lukt dit niet. Ik moet proberen meer constante in mijn spel te leggen."

Na de wedstrijd kwam het bestuur in de kleedkamer om de spelers te feliciteren. "Ze zeiden dat het nog niet perfect was, maar wel al beter", aldus Praet. "Natuurlijk was dit wel maar Oostende. In de play-offs wachten ons zwaardere tegenstanders. We staan nog nergens, maar hebben wel een goede start genomen met onze nieuwe trainer. Alles kan nog, zelfs de titel. We geloven er alvast in. Het wordt niet eenvoudig, maar vijf punten is niet onoverbrugbaar."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.