Anderlecht denkt aan rechtsback Vermijl

DONDERDAG, 20 MAART 2014, 08:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In zijn zoektocht naar versterking voor volgend seizoen denkt Anderlecht onder meer aan Marnik Vermijl, een Belgische jeugdinternational die door Manchester United wordt uitgeleend aan NEC. Ook Genk toont concrete interesse.


De nu 22-jarige Vermijl ruilde in 2010 enigszins verrassend de jeugd van Standard voor Manchester United. Daar werd hij vorig seizoen verkozen tot de op één na beste speler van het beloftenteam, enkel Adnan Januzaj deed beter. Dit seizoen speelt Vermijl op uitleenbasis bij NEC Nijmegen. Hoewel NEC vecht tegen de degradatie, kent Vermijl een sterk seizoen. Vooral offensief maakt hij indruk.

"Manchester United is tevreden over Marnik zijn ontwikkeling, maar ze willen hem volgend seizoen bij een betere club aan het werk zien"quot;, zegt Vermijls manager Tony Dullers in Het Nieuwsblad. De rechtsback uit Peer, die nog een contract heeft tot 2015, ziet een nieuwe uitleenbeurt echter niet zitten. Hij wil ofwel zijn kans krijgen bij de A-kern, ofwel definitief vertrekken.

Heel wat interesse

Over interesse hoeft Vermijl alvast niet te klagen. Vanuit België tonen onder meer Anderlecht en Genk interesse. "Volgende week zit ik met Genk rond de tafel. Met Anderlecht zal dit later gebeuren", aldus Dullers. "Ook Ajax en enkele clubs uit de Premier League informeerden al. De voorkeur van Marnik gaat uit naar Engeland, maar ook voor mooie clubs uit België en Nederland staat hij open."

Volgens Dullers zal veel afhangen of David Moyes trainer blijft. Is dit het geval, dan is de kans groot dat Vermijl vertrekt. "Want hij liet hem wel erg gemakkelijk naar NEC", gaan aldus Dullers.

Broer Laurens

Marnik is trouwens niet de enige Vermijl die Anderlecht en Genk op hun lijstje hebben staan. Ook broer Laurens, een 17-jarige aanvallende middenvelder van Lommel United, charmeert beide clubs. "Ze hebben hun lot niet aan elkaar verbonden, maar het zou wel fijn zijn om samen te spelen", besluit Dullers.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.