Deschacht tevreden met nieuwe wind

VRIJDAG, 21 MAART 2014, 09:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De komst van Besnik Hasi zorgt duidelijk voor een nieuwe wind bij Anderlecht. Olivier Deschacht is alvast blij met de hardere trainingsarbeid die Hasi voorschotelt en hoopt dat ook de jongeren meer gestuurd worden.


"Vanmorgen moest ik om acht uur en met een nuchtere maag op de club zijn voor een looptraining", zegt Deschacht in de kranten. "Onze werkdagen zijn langer, vaak met twee trainingen. Met Hasi is het week terug naar de basis. Maar ik vind niet dat er fysiek een probleem was onder John van den Brom. Hij trainde ook intensief, maar minder tactisch."

Dat Hasi tactisch alles veel scherper stelt, vind Deschacht een goede zaak. "Zelfs op training eist hij een honderd procent perfecte organisatie. Hij zit er erg kort op. We hebben ook meer videoanalyses en vooral voor de jonge spelers is dat een goede zaak. Wie voetbalt moet nadenken. Het is goed dat we via beelden geconfronteerd worden met onze fouten."

Zelfdiscipline

Het woord is gevallen: de jongeren. Volgens Deschacht moeten zij meer hun hoofd gebruiken op het veld. "Van Praet bijvoorbeeld wordt gedacht dat hij altijd weet hoe hij moet handelen, maar jongeren hebben continu coaching nodig. Het volstaat niet om los en vrij te voetballen. Jongens als Biglia, Mbokani en Jovanovic wisten vorig jaar altijd hoe ze moesten lopen en zij hadden veel zelfdiscipline."

Dat laatste is er dit seizoen minder, aldus Deschacht. "Vooral op verplaatsing konden we het niet meer opbrengen. Nochtans zouden jonge talenten dat professionalisme wel moeten hebben. Als 18-jarige werd ik bijgestuurd door mannen als Vanderhaeghe, Goor en Hasi, maar ik was nooit laks voor mezelf. Als verdediger kon ik me ook geen foutje permitteren, vooraan mag dit al eens meer."

Lang leve de play-offs

De nieuwe wind heeft bij Deschacht alleszins het vertrouwen terug gebracht. Het geloof in de titel zit weer in de groep. "Lang leve de play-offs", lacht hij. "Voorlopig moeten we nederig zijn, maar stel dat we 4 op 6 halen in de twee eerste matchen, dan kunnen we opnieuw spreken. Als we onze openingsmatch in Luik winnen, is het moeilijkste duel voorbij en worden ze bij Standard zenuwachtig."

"Club Brugge is momenteel mijn favoriet, maar Standard heeft de beste ploeg. Spelers als Batshuayi en Vainqueur, dat is grote klasse. Zelf mikken we zo hoog mogelijk en moeten alleszins bij de eerste twee eindigen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.