"John was meer grote broer dan coach"

DINSDAG, 25 MAART 2014, 10:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In een gesprek met L'Avenir komt Herman Van Holsbeeck vandaag nog eens terug op het ontslag van John van den Brom. "Ik dacht dat hij sterker zou zijn met een jonge groep omdat hij de beloften van Ajax gecoacht had."


"John was niet langer hun coach, maar hun grote broer", zegt Van Holsbeeck. "Zijn kwaliteiten als people manager werkten wonderwel bij gevestigde waarden als Mbokani, Jovanovic en Biglia, maar niet bij de jongeren. Die kregen dezelfde privileges als de ervaren spelers. Maar hun opleiding is nog niet voltooid en dus hebben ze eigenlijk 24 uur per dag begeleiding nodig."

Van Holsbeeck hoopt dat Hasi korter op het vel van de jonge spelers zit. "Besnik is zich hiervan bewust en heeft al bepaalde dingen aangepast. De tijd dat de jonge gasten na een korte training 's morgens achter het stuur van hun Mercedes kruipen en hun werkdag erop zit, is voorbij."

"Stop met denken dat ik alles alleen beslis"

Van Holsbeeck is desondanks Van den Brom naar buiten toe blijven steunen tot het bittere einde. Dit leverde wel eens de commentaar op dat de Nederlander het vriendje van Van Holsbeeck was. "Ook Vercauteren en Jacobs heb ik altijd gesteund. De job van trainer is het moeilijkst bij Anderlecht. Maar men moet stoppen met denken dat ik daarom de beste vriend ben van elke coach."

"En ook moet men ophouden met geloven dat ik alles alleen beslis op Anderlecht. Natuurlijk heb ik mijn mening en geef ik die ook, maar het is de Raad van Bestuur die beslist. De club is anoniemer geworden op dat vlak, maar uiteindelijk ben ik diegene die de beslissing uitvoert."

"Geloofde echt in komst Hazard"

Niet alleen Van den Brom kreeg de voorbije weken en maanden veel kritiek, ook Van Holsbeeck kreeg zijn deel. Dit omdat hij er niet in slaagde een grote vis te strikken tijdens de wintermercato. Nochtans sprak hij zelf openlijk over onder meer Thorgan Hazard.

"In de toekomst ben ik beter wat voorzichtiger met wat ik zeg in interviews", beseft Van Holsbeeck. "Maar ik was er zo van overtuigd dat de transfer van Hazard rond zou raken, dat ik er geen graten in zag om openlijk over te praten. Uiteindelijk werd het één van de grootste ontgoochelingen uit mijn carrière."



anderlecht-online forum