Is Peter Maes spek voor de Anderlecht-bek?

DINSDAG, 25 MAART 2014, 13:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Er gaat tegenwoordig amper een dag voorbij zonder dat een krant of analist Peter Maes aan Anderlecht koppelt. Maar hoe haalbaar is de Anderlecht-coach voor paars-wit? Wel, onoverkomelijk lijkt zijn komst alvast niet.


Maes heeft nog een contract voor twee jaar bij Lokeren, maar voorzitter Roger Lambrecht is bereid mee te werken als zijn succescoach naar een topclub wil. "Natuurlijk willen we hem graag houden, maar als hij de ambitie heeft om een nieuwe stap in zijn carrière te zetten, zullen we hem niet tegenhouden", vertelde Lambrecht na de bekerfinale.

Lambrecht kennende zal er dan wel boter bij de vis moeten komen. Hoeveel geïnteresseerde clubs moeten betalen, blijft uiteraard voer voor speculatie. Hier en daar wordt beweerd dat in Maes' contract een afkoopsom van 1,8 miljoen euro is opgenomen, maar Het Nieuwsblad meent vandaag dat Maes minder dan een miljoen euro zou kosten. De afkoopsom zou gradueel afnemen en deze zomer onder het miljoen duiken.

De vraag is echter of Maes wel past bij Anderlecht. Zowel bij KV Mechelen als bij Lokeren had hij de tijd om rustig een ploeg te bouwen. Die tijd heeft een Anderlecht-trainer niet. Daarbij komt dat het Anderlecht-publiek attractief en dominant voetbal wil zien. Maes zal zijn team dus anders moeten doen voetballen dan hij gewend is.

Een derde vraagteken is of de Anderlecht-spelers wel omkunnen met Maes' hevige manier van coachen. Hij zit erg kort op zijn spelers en durft soms verbaal stevig uithalen. Anderzijds kent Maes het huis (tussen 1990 en 1995 was hij tweede keeper achter Filip De Wilde) en is hij al geslaagd bij alle clubs waar hij trainer was.

Hoe relevant al dit gespeculeer is, moet de komende weken blijken. Want als Besnik Hasi Anderlecht als een goede kapitein door de play-offs leidt, blijft hij ook volgend seizoen aan het roer.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.