Kouyaté: "Niemand was nog bang van ons"

WOENSDAG, 26 MAART 2014, 09:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na een aanloop van dertig speeldagen begint nu écht. Cheikhou Kouyaté kijkt uit naar de play-offs en hoopt dat Anderlecht kan verrassen. "We spelen meteen tegen de twee beste teams. Dit is dé kans om ons seizoen goed te maken."


Paars-wit opent de play-offs zondag met een uitwedstrijd bij leider Standard. "Standard heeft de meeste kwaliteiten, is het best op elkaar ingespeeld en Batshuayi is een superspits, maar angst staat niet in mijn woordenboek", blikte Kouyaté vooruit. "Maar in de competitie speelden we twee keer gelijk. We kunnen hen dus aan."

Na de trainerswissel is het vertrouwen bij Anderlecht toegenomen. "Vroeger paste elke tegenstander zijn spelsysteem aan ons aan, nu was niemand nog bang", aldus Kouyaté. Met Hasi gaat het er ook heel wat strenger aan toe. "Wie zich niet gedraagt zoals het hoort, vliegt eruit of wordt beboet. Hasi vindt ook dat de verdedigers geconcentreerder moeten zijn."

Niet bezig met transfer

Ook Kouyaté is niet aan zijn beste seizoen bezig. Als hij deze zomer een transfer wil versieren, moet hij tijdens de play-offs zijn oude niveau terugvinden. "Ik beleef inderdaad een minder seizoen. Herman Van Holsbeeck heeft me al bij hem geroepen om te vragen wat er scheelt."

Desondanks wordt Kouyaté toch gekoppeld aan grote clubs als Galatasaray, Dortmund en Arsenal. "Maar ik zal niet langer zeggen dat dit mijn laatste seizoen bij Anderlecht is. Ik ga niet dezelfde stommiteit begaan als afgelopen zomer en winter toen ik te veel bezig was met een transfer."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.