"Stijl Gillet past niet bij Anderlecht"

DONDERDAG, 27 MAART 2014, 12:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Sport/Voetbalmagazine laten Marc Degryse en Philippe Albert hun licht schijnen over de situatie van Guillaume Gillet bij Anderlecht. "Eigenlijk zou hij veel beter passen bij Club Brugge of Standard", zo menen de oud-spelers.


Guillaume Gillet is een beetje de verpersoonlijking van het ontgoochelend seizoen dat Anderlecht kent. Eerst verloor hij zijn plaats als rechtsachter aan Anthony Vanden Borre en nu lijkt zijn stekje op het middenveld in gevaar. Ook over het WK mag hij zo goed als zeker een kruis maken. "Ik zie hem niet meegaan", zegt Albert.

"Gillet is technisch niet van het niveau van de meeste spelers bij Anderlecht", vindt de oud-verdediger van paars-wit. "Hij heeft niet de typische Anderlecht-stijl. Als middenvelder zou hij veel beter passen bij de manier van voetballen van Club Brugge of Standard."

Degryse volgt de analyse van zijn gewezen ploegmaat. "Anderlecht heeft betere middenvelders. Op zijn mentaliteit is niets aan te merken. Hij is ook geen leider, daarvoor zijn anderen meer aangewezen."



anderlecht-online forum