Praet: "Ik kan vrij goed omgaan met kritiek"

VRIJDAG, 28 MAART 2014, 11:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Sinds de komst van Besnik Hasi zijn de touwtjes veel strakker gespannen bij Anderlecht. Dennis Praet kan er alvast van meespreken. "De trainer houdt ons erg kort", zo zegt hij. "Ik kreeg zelfs al twee boetes."


Praet kreeg zijn boetes omdat hij een handdoek liet rondslingeren in de kleedkamer en omdat hij tijdens een training zijn hartslagmeter vergat om te doen. De tijd dat dit bedekt werd met de mantel der liefde is voorbij. "De coach slaapt zelfs bij ons", lachte Praet gisteren op een babbel met de pers. "Neen, dat is overdreven."

Praet is een van de spelers die dit seizoen kritiek te slikken kreeg. De middenvelder begon met hoge ambities aan het seizoen, maar kon deze nog niet waarmaken. "Ik kan vrij goed omgaan daarmee", vindt Praet. "Mocht ik bij elke kritiek in een hoekje kruipen, dan zat ik nu niet meer in de A-kern. In tegendeel, het maakt me net sterker."

Vooral tegen kleinere ploegen moet Praet meer zijn stempel drukken. In de topmatchen presteerde hij vaak beter. "Ik moet vaak de bal raken om goed in de match te zitten", legt Praet uit. "Als nummer tien is dat niet altijd eenvoudig tegen defensief ingestelde ploegen. Daarom val ik meer op als linksmidden of in topmatchen waar er meer ruimte is. Alleen daarom verlang ik al naar de play-offs."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.