Kabasele uitblinker bij De Graafschap

MAANDAG, 31 MAART 2014, 10:05 - Goofy

Ons wekelijks overzicht van uitgeleende Anderlecht-spelers beginnen we bij Nathan Kabasele. Hij was uitblinker tegen Venlo met twee doelpunten. In de tweede helft werd hij noodgedwongen gewisseld.

Hij had namelijk last van zijn bovenbeen maar de blessure viel al bij al mee. "Wat ijs en het komt in orde", aldus Kabasele na de wedstrijd.

Andreas Luckermans ging het minder goed af in de Nederlandse tweede klasse. Hij verloor van zijn ex-club Dordrecht met 1-0. Luckermans stond tot de 86ste minuut op het veld.

Een niveau hoger versloeg Feyenoord Go Ahead Eagles. Samuel Armenteros momcht twee minuten voor tijd invallen en zag hoe de 5-0-eindscore vastlegde. Feyenoord staat nu tweede in de stand op acht punten van Ajax.

In België mocht Oostende juichen na een 0-1 overwinning op Gent. Fernando Canesin en Fede Vico stonden beiden in de basis. Canesin heeft trouwens nogmaals aangegeven best bij Oostende te willen blijven. Jordan Lukaku is nog steeds geblesseerd.

Waasland-Beveren won met 2-0 van Beveren. Dalibor Veselinovic toonde zich weer belangrijk tijdens dit duel met één assist en een doelpunt in de blessuretijd.

Ook Michaël Heylen kon juichen want Kortrijk won met 4-0 van Cercle Brugge. Heylen viel tijdens de rust in. Mehdi Tarfi, en dan zitten wij Zulte Waregem, was weer niet opgenomen in de selectie.