Faes: ons grootste defensief talent

MAANDAG, 31 MAART 2014, 22:13 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

"Engelse interesse in Faes", konden we maandagavond als nieuws brengen. "Niet verwonderlijk", aldus DavidBXL, onze RSCA Academy- expert. "Faes is ons grootste defensief talent in jaren."


Binnen enkele dagen wordt Faes 16 maar nu al wordt hij bestempeld als een waar talent die een grote toekomst tegemoet gaat. En dan moet je weten dat er nog heel wat verdedigende talenten rondlopen, talenten zoals Sefa Isci, Hervé Matthys, Alexis Scholl, Lorenzo Matarrese, Tony Amrani, Andréa Morias, Sebastiaan Bornauw en nog Hannes Delcroix. Allen worden ze nauwgezet gevolgd door Europese topclubs.

Het is dus niet verwonderlijk dat clubs als Chelsea of Manchester United Faes van nabij volgen. De speler met de looks van David Luiz is gemaakt voor een kampioenschap als de Premier League.

Faes laat zich vooral opmerken in een verdediging met drie, is fysiek sterk, uitstekende kopbal techniek en kan eveneens door zijn snelheid verre ballen onderscheppen. Hij is ook sterk in de duels en kan zich uit de slag trekken over gans de verdediging. Ook is hij perfect tweevoetig en weet zo de bal op een elegante manier in elke omstandigheid terug op het middenveld te brengen. Faes is eveneens in staat een actie op te bouwen.

Waar wel nog aan gewerkt moet worden is zijn explosiviteit en moet iets doen aan het grote aantal gele kaarten dat hij pakt.

Faes kwam in 2012 over van Lierse en het duurde niet lang vooraleer hij ondergebracht werd bij de U15. Met die U15, waar we heel wat nieuwe gezichten konden verwelkomen, kon hij zijn eerste kampioenentitel vieren. Maar ook bij de nationale U15 vond hij onderdak en werd hij zelfs aanvoerder.

Dit seizoen komt hij uit voor de nationale U17 waar hij als verdediger opgesteld wordt. Af en toe mag hij ook al proeven van de kapiteinsband. Bij Anderlecht maakt hij deel uit van de de U17 waar speelt hij als middenvelder, bij de U16 wordt hij als verdediger uitgespeeld. Op deze manier kan hij op beide posities ervaring opdoen.

Schrijf het op een blaadje. Net als Youri Tielemans zal Wout Faes op termijn een serieuze versterking betekenen voor de eerste ploeg, en dit tot groot ongenoegen van menig buitenlandse clubs.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.