Wie is Bimal Gharti Magar?

WOENSDAG, 2 APRIL 2014, 15:00 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht houdt blijkbaar van verre landen want nu gaat het al mogelijke versterking zoeken in Nepal. Daar is het gestoten op Bimal Gharti Magar, een Nepalese spits van 16 jaar. Een korte voorstelling.


Bimal speelt bij de Central ANFA Academy die gecontroleerd wordt de Nepalese nationale voetbalbond. Ondanks zijn jonge leeftijd speelde hij al vier keer voor de nationale ploeg. De eerste keer deed hij dat in september 2012, hij was toen amper 14 jaar. Hij wist zelfs al in een internationale wedstrijd te scoren.

In de kwalificatiewedstrijden voor het 2014 AFC U16 kampioenschap was hij goed voor vier doelpunten en één assist. Tegen Turkmenistan wist hij zelfs een hattrick te scoren. In 2013, in de South Asian Football Federation Cup, scoorde hij voor Nepal de 1-1 gelijkmaker tegen Pakistan. Hij werd daarmee niet alleen de jongste speler ook in de SAFF, maar ook de jongst scorende ooit. Hij was toen 15 jaar, 11 maanden en 16 dagen oud.

In december vorig jaar kwam hij al eens naar het Europese vasteland, meer bepaald naar de Nederlandse club Twente. In de twee weken dat hij daar was maakte hij zo’n indruk dat Twente hem nog eens voor een stage wou uitnodigen. Na de stageperiode bij Twente raakte bekend dat een andere grote Europese club interesse toonde in de spits.

Die club blijkt Anderlecht te zijn. Gisteren vertrok Bimal, nadat alle formaliteiten geregeld waren, vanuit zijn land naar België. Hij werd er door heel wat supporters uitgewuifd. Ook al is hij nog maar 16 jaar, hij kan al rekenen op een heel pak fans. Zo heeft zijn Facebook-pagina maar liefst 58.700 volgers. In Nepal is hij een ware held en spreekt iedereen vol lof over hem. Als hij ooit voor paars-wit tekent, zullen er vast veel Nepalezen met een shirt van RSCA rondlopen.

Bij Anderlecht zal hij twee maanden stage lopen en zal hij deelnemen aan de U17 Aegon Future Cup. Een tweede toernooi staat ook op het programma. Of Anderlecht de spits een contract zal geven, valt natuurlijk af te wachten. Feit is dat een contract voor de Nepalees pas mogelijk is als hij 18 jaar is. Ook moeten de nodige visa geregeld worden indien hij voor paars-wit zal uitkomen. Eén ding staat vast: van deze spits zullen we in de toekomst nog veel mogen lezen.



anderlecht-online forum