Kindermans: "Jeugd heeft niet ontgoocheld"

DONDERDAG, 3 APRIL 2014, 13:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bij het ontslag van John van den Brom stelde Herman Van Holsbeeck dat de jeugd hem ontgoocheld heeft. Jean Kindermans, hoofd jeugdopleiding, is het hier niet mee eens. In Sport/Voetbalmagazine is hij kritisch voor Van den Brom.


"Als ik iets met zekerheid weet, dan is het dat de jongeren niet ontgoocheld hebben", zegt Kindermans. "Het zijn integendeel de bepalende spelers die de jeugd niet de hand gereikt hebben om een hoger niveau te bereiken. De jongens van wie we dachten dat ze het vertrek van dragers Biglia, Jovanovic en Mbokani zouden opvangen, die hebben het niet waargemaakt."

Kindermans werpt ook een steen naar ex-coach Van den Brom. Naar het schijnt zou de Nederlander Youri Tielemans hebben aangeduid als zondebok voor de nederlaag tegen KV Mechelen en na zijn wissel aan zijn lot hebben overgelaten. "Ik heb dit ook gehoord", zegt Kindermans. "De coach is baas over zijn selectie, wissels en communicatie. Maar we moeten ons zeker vragen stellen bij wat er is gebeurd."

Kindermans stelt ook vast dat Dennis Praet en Massimo Bruno al een tijdje geen progressie meer boeken. "Dit is niet dramatisch, maar toch. In de toekomst zullen we waakzamer zijn. Vooral bij de begeleiding van onze jonge talenten wanneer ze de stap naar de A-kern zetten."