Ademoglu volgende in de rij voor profcontract?

VRIJDAG, 4 APRIL 2014, 22:42 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Na Wout Faes en nu ook Andy Kawaya, zou de volgende die zijn handtekening onder een profcontract zet wel eens Alper Ademoglu kunnen zijn. Dat verwacht althans DavidBxl, onze RSCA Football Academy-kenner.


Volgende week tien april viert Ademoglu zijn 16e verjaardag, en ook hij wordt beschouwd als een waar toptalent. De kans dat hij op zijn verjaardag een profcontract mag ondertekenen is bijgevolg bijzonder groot. Volgens onze informatie is het wel degelijk de intentie van de speler en Anderlecht om dan de overeenkomst te finaliseren, ook al trekken meerdere buitenlandse ploegen aan de mouwen van de jonge speler.

Als Serviër - maar geboren in Turkije - kwam hij als kind aan in België vergezeld door zijn vader die aan de ziekte van Parkinson lijdt. Ook zijn autistische broer was bij hem. Hij kwam uiteindelijk terecht bij Racing Genk waar zijn talent al snel opgemerkt werd door andere ploegen. De belangstelling was groot, zo onder meer van Manchester, Chelsea, Marseille en Ajax. Maar Anderlecht was hen te snel af.

Hij belandde in 2013 in Neerpede en werd direct opgenomen in de U17 waar hij veelal als nummer acht opgesteld werd. Hij heeft alles om het publiek in het Constant Vanden Stock-stadion te behagen al neemt hij soms nog iets te veel risico. Zijn technisch is van een hoogstaand niveau en hij is een uitstekende dribbelaar. Hij heeft alvast een mooie seizoen achter de rug bij paars-wit, al lijkt het er op dat de volledige omvang van zijn talent nog niet gekend is. Hij is al tevreden bij het controleren van het middenveld terwijl hij perfect de verdediging van de tegenstander zou kunnen infiltreren.

Het ziet er naar uit dat Anderlecht dus toch nog volop voor de jeugd wil gaat, en hopelijk geeft Hasi hen wel de kans om te hun talenten te ontplooien.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.