Waarom Club Brugge plots andere shirts had

DINSDAG, 8 APRIL 2014, 08:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Opvallend feit zondag in de topper tussen Anderlecht en Club Brugge: na de pauze speelden de bezoekers met andere shirts dan ervoor. "Voor de wedstrijd waren de witte truitjes zoek", zegt scheidsrecher Sébastien Delferière.


Volgens Delferière gaf Club Brugge voor de partij aan te willen spelen in hun blauw-zwarte shirts, zwarte broeken en zwarte sokken. "Het contrast met het paars van Anderlecht was te klein", vertelde Delferière gisteren aan Het Nieuwsblad. Hij kreeg echter te horen dat Club verder enkel zijn bordeaux-shirts bij had. "Dat was nog erger, dan zie je geen verschil. Toen ik vroeg naar hun witte shirts, zeiden ze dat ze die niet vonden."

Daarop stelde Delferière voor om met blauw-zwarte shirts en witte broekjes te spelen, die vond men wel. Tijdens de wedstrijd zorgden de truitjes in het stadion niet voor verwarring, maar voor de tv-kijker was het wel hinderlijk. De mensen van televisie vroegen Club Brugge tijdens de rust daarom van truitjes te wisselen. "Toen bleken ze er wel te zijn", aldus Delferière. "Ik was wel wat kwaad toen ik het hoorde. Of Club gelogen heeft? Het alleszins een rare situatie. Misschien had het met bijgeloof te maken?"

Dat laatste zou wel eens kunnen. Van Michel Preud'homme is geweten dat hij erg bijgelovig is. De laatste keer dat Club Brugge in de witte shirts speelde, was eind januari toen er verloren werd op Anderlecht. In de volgende acht wedstrijden zonder nederlaag werd zeven keer gespeeld in blauw-zwarte uitrusting en één keer in de bordeaux-versie. Het verhaal van Delferière wordt door Club alleszins ontkent. "De scheidsrechter gaf zijn goedkeuring", luidt het bij de Bruggelingen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.