Stijnen: "Proto zou logische keuze zijn"

DINSDAG, 8 APRIL 2014, 08:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Nu Koen Casteels het WK (zo goed als zeker) moet missen, barst de discussie over zijn vervanger volop los. Het Laatste Nieuws vroeg aan oud-Rode Duivel Stijn Stijnen wie hij zou meenemen als derde doelman. "Kaminski zeker niet."


"Silvio Proto lijkt me een evidente vervanger voor Casteels", aldus Stijnen, die zelf dertig keer het doel van de Rode Duivels verdedigde. "Hij is de derde beste keeper van België, dus moet je hem meenemen."

Ook jonge spelers als Colin Coosemans en Matz Sels worden genoemd om mee te gaan, maar daar voelt Stijnen minder voor. "Het is het WK he, het hoogst bereikbare. Die mannen hebben geen ervaring."

Een jaar geleden mocht Thomas Kaminski als derde doelman mee op oefenstage naar de Verenigde Staten. Hem meenemen naar Brazilië, ziet Stijnen helemaal niet zitten. "Dat is een bankzitter en die zouden nooit in aanmerking mogen komen."

Vandenbempt: "Proto schikt zich niet als derde keeper"

Ook in Extra Time werd de keeperskwestie besproken. Marc Degryse, Johan Boskamp en Filip Joos kiezen alle drie voor Proto, Peter Vandenbempt niet. "Omdat Proto geen doelman is die zich schikt in de rol van derde keeper", aldus de radio-journalist.

"De derde doelman moet zorgen dat die twee anderen een goed gevoel hebben bij jou, dat ze trainen met jou, hij mag niet de rechtstreekse concurrent zijn."

"Als ik naar de kwaliteiten kijk, zeg ik ook Proto", geeft Vandenbempt toe. "Je kunt erom lachen, maar je hebt ook een groepsproces. Voor zo'n WK ben je vijf à zes weken samen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.