"Kouyaté maakt het Tielemans makkelijker"

VRIJDAG, 11 APRIL 2014, 10:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met Cheikhou Kouyaté lijkt Besnik Hasi de gouden sleutel gevonden te hebben voor het evenwicht op het Anderlecht-middenveld. "Ik speelde al langer met het idee om hem daar neer te zetten", vertelt de Anderlecht-coach.


Hasi besprak de positiewissel met Kouyaté en die vond het goed, al vraagt dit wel een grotere fysieke inspanning. "Cheikhou is al twee jaar niet meer gewoon om dit te doen, maar ik verwacht van hem dat hij gewoon de negentig minuten kan volmaken. Lukt dit niet, dan wil ik hem zo lang mogelijk voluit zien gaan. Cheikhou maakt het voor Tielemans makkelijker voetballen."

Met Chancel Mbemba heeft Anderlecht wel een verdediger lopen die op één gele kaart van een schorsing staat. Als de Congolees op de strafbank moet zitten, trekt Hasi Kouyaté dan weer een rij achteruit? "Dat is een optie, maar er zijn er nog. Zo is Leander Dendoncker niet mee naar de Dallas Cup in de Verenigde Staten."

"Tielemans kon in een zetel spelen"

Kouyaté zelf ziet zijn nieuwe positie helemaal zitten. "Bij de nationale ploeg speel ik daar ook", zo vertelde hij na de wedstrijd van zondag. De Senegalees beperkt zich vooral tot het veroveren van de bal en laat het voetballen aan anderen over. "Inderdaad, Tielemans kon lekker in een zetel spelen, ik recupereerde elke bal voor hem en lever die dan netjes in", zo lacht hij.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.