Hasi: "Hopelijk putten mijn spelers vertrouwen"

ZATERDAG, 12 APRIL 2014, 08:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met een welgesmaakte overwinning tegen Lokeren trekt Besnik Hasi zijn positieve lijn door. De Anderlecht-coach was wel de eerst om toe te geven dat het beter kon. "Maar deze overwinning biedt wel perspectieven."


Het spel van Anderlecht was niet van de kwaliteit van vorige week. “Daar ben ik volledig mee akkoord”, gaf Hasi zonder omwegen toe voor de microfoon van Sporting Telenet. “Onze start de eerst tien minuten was goed en we scoren dan ook, maar na de 1-1 zakten we te ver terug. We wonnen geen duels meer en Lokeren vond de ruimte tussen de linies.

"Als we dan de bal hadden, kozen we te vaak de lange bal. We slaagden er niet in een voetballende oplossing te vinden. Gelukkig stond het nog 1-1 bij de rust. Toen heb ik tegen de jongens gezegd dat als we zo verder gaan, we zouden verliezen. We moesten beginnen te voetballen."

"Een paar jongens zijn dan opgestaan in de tweede helft. We wonnen meer duels, de tweede bal was vaker voor ons en hebben meer vooruit gespeeld. We kregen wel niet zo veel kansen, maar scoren op het juiste moment. Daarna hadden we nog wat kansen en lieten Lokeren niet zo gemakkelijk komen, op een aantal stilstaande fasen na die we te gemakkelijk weg gaven. Maar we konden gelukkig rekenen op een heel goede Proto."

Na deze zes op zes staat Anderlecht weer tussen de koplopers. Mits gunstige uitslagen vandaag en morgen, doet paars-wit weer volop mee voor de titel. "Het is te vroeg om onze ambities uit te spreken. We zijn op de goede weg, maar hebben nog niks", blijft Hasi nuchter. "Laat ons met beide voeten op de grond blijven. Als de concurrentie wint, staan we weer op de derde of vierde plaats. Zes op zes biedt wel mooie perspectieven. Hopelijk putten mijn spelers daar vertrouwen uit."




anderlecht-online forum