Proto: "Blij dat ik punten heb kunnen winnen&ququot;

ZATERDAG, 12 APRIL 2014, 08:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De uitblinker aan Anderlecht-zijde was zonder twijfel Silvio Proto. Hij verrichte een aantal formidabele reddingen. "Ik heb mijn werk gedaan, dus ik ben tevreden", bleef hij evenwel nuchter.


"Hier heb ik na mijn blessure heel hard voor gewerkt", aldus Proto. "Ik wil graag Max (de Jong, keeperstrainer, red.) bedanken. Hij geeft me heel veel vertrouwen. Ook mijn collega-doelmannen wil ik bedanken. We werken elke dag in een geweldige sfeer. Ik ben heel blij vandaag punten te hebben kunnen winnen voor mijn ploeg. Jammer van het tegendoelpunt, maar er zat een vreemde curve in de bal. Ik raakte hem nog met de vingertoppen, maar onvoldoende."

"We wisten dat dit een moeilijke wedstrijd was en daarom ben ik erg blij met deze overwinning. Nu moeten we gewoon match per match bekijken en zeker niet over de titel beginnen spreken. Mentaal zit het alvast goed ... tenminste als we de volgende wedstrijd winnen."

Met deze prachtprestatie zet Proto een week na het uitvallen van Koen Casteels zijn sollicitatie voor het WK kracht bij. Maar over Brazilië wil hij niet spreken. "Dat is niet aan mij. Als de bondscoach me oproept, zoveel te beter voor mij, anders spijtig. k wil niet roepen dat ik mee moet gaan. Het is ook niet de eerste goeie match die ik speel. Mijn prestaties zijn al jaren goed. Ik moet me voor de bondscoach niet bewijzen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.