Overzicht verhuurde spelers: goal Luckermans

MAANDAG, 14 APRIL 2014, 17:15 - Garrincha

We beginnen ons overzicht van de verhuurde spelers dit weekend in de Nederlandse eerste divisie. Daar won Helmond Sport met 0-1 tegen Almere City. Onze Andreas Luckermans scoorde het winnende doelpunt.

Luckermans begon op de bank maar mocht na 38 minuten invallen. Tien minuten na de rust knalde de middenvelder vanop zo'n twintig meter raak. Door deze overwinning houdt Helmond zijn kansen op de eindronde gaaf, maar dan mogen er in de komende wedstrijden niet veel punten meer gemorst worden.

In dezelfde competitie speelde De Graafschap 2-2 gelijk bij Excelsior. Nathan Kabasele lag met een knappe voorzet aan de basis van het eerste doelpunt van de Gelderlanders. De spits speelde de hele wedstrijd. Ook De Graafschap maakt nog kans op de eindronde.

In de eredivisie zat Samuel Armenteros niet in de kern van Feyenoord, dat PSV met 0-2 versloeg en een optie neemt op de tweede plaats in de eindstand.

In België heeft KV Oostende de leiding genomen in groep A van Play-Off 2. Het won met 2-0 tegen Lierse. Fernando Canesin en Fede Vico begonnen allebei aan de partij. Vico zorgde met een hard schot voor het eerste doelgevaar en lag aan de basis van de 1-0, maar tijdens de rust werd hij vervangen. Coach Fred Vanderbiest vond dat hij teveel slechte passes gaf. Canesin had in de slotfase nog de 3-0 aan de voet, maar hij stuitte op de doelman. Jordan Lukaku is nog steeds geblesseerd.

In dezelfde groep verloor Waasland-Beveren met 2-1 bij Gent. Dalibor Veselinovic speelde de hele partij, maar scoorde niet.

In groep B versloeg Kortrijk KV Mechelen met 4-1. Michaël Heylen werd na 73 minuten naar de kant gehaald.

In Play-Off 1 was er bij Zulte Waregem net als de voorbije weken geen plaats in de wedstrijdkern voor Medhi Tarfi. Het is al van 29 januari geleden dat de middenvelder nog eens op de bank zat.