Standard haalt uit naar scheidsrechters

MAANDAG, 14 APRIL 2014, 18:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Standard heeft op zijn officiële website uitgehaald naar de scheidsrechters. Uiteraard wordt ook naar Anderlecht verwezen. "Deze speeldag verloren we vier punten op Anderlecht louter omwille van scheidsrechterlijke beslissingen."


Na Club Brugge eerder dit seizoen klaagt nu Standard dat het door de scheidsrechters benadeeld wordt. De club zegt dat het verschillende berichten krijgt van supporters die hun "onbegrip uiten bij het vaststellen van bepaalde scheidsrechterlijke beslissingen". Standard volgt hierin.

De Rouches verwijzen naar een rode kaart die Zulte Waregem-speler Sylla vorige week niet kreeg na een overtreding op Ciman en ook naar enkele fases tijdens de wedstrijd van afgelopen weekend in Genk. Ook Anderlecht wordt erbij gehaald. "Na opzettelijk én opzichtelijk handspel van Kouyaté wordt Lokeren een strafschop onthouden. Twee minuten voor affluiten van dezelfde wedstrijd, kreeg Anthony Vanden Borre slechts geel voor een zeer gevaarlijke tackle langs achter."

En dus, zo besluit Standard, "zouden we bijvoorbeeld kunnen stellen dat we vier punten verloren op Anderlecht louter omwille van scheidsrechterlijke beslissingen".

Wij lezen deze open brief van Standard als een insinuatie dat Anderlecht bewust bevoordeeld wordt door de scheidsrechters. Misschien moet paars-wit ook eens een overzichtje publiceren met discutabele fouten die in haar nadeel kunnen worden uitgelegd. We denken spontaan aan het overmatig aantal schorsingen dat Anderlecht vorig seizoen kreeg op basis van tv-beelden, terwijl andere clubs hiervoor zelden op het matje werden geroepen.

Dat Standard niet het schoolvoorbeeld van sportiviteit is, zien we ook terug in het systematisch beroep aantekenen bij schorsingen. En laat ons verder niet vergeten dat de Luikenaars ook bij de clubs horen met het meeste rode kaarten. Vermoedelijk zullen ze die in Luik wel allemaal onterecht vinden... Dat trainer Luzon wekelijks langs de zijlijn staat te roepen en tieren, moeten we ook maar normaal vinden. Standard eist nu een meeting met de refs. Kunnen we dit dan ook niet beschouwen als een poging tot beïnvloeding?

De volledige open brief van Standard kan je hier lezen.anderlecht-online forum