Komst Akin: Jestrovic blijft best betaalde speler

ZATERDAG, 11 JUNI 2005, 09:23 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

De voorzitter van Fenerbahce trok nog tot op het laatste moment aan de mouw van Serhat Akin. Maar uiteindelijk tekende de 24-jarige spits dan toch. Serhat, want zo luidt zijn roepnaam, speelt de volgende drie seizoenen voor RSCA.

"Ik heb niet voor het geld gekozen", maakte hij al meteen duidelijk in afwisselend Duits en Engels. "Ik wil via Anderlecht mijn carrière opnieuw lanceren. Bij Fenerbahce was ik op een zijspoor geraakt. De voorzitter heeft me tot gisteren nog proberen te overhalen om toch maar te blijven. Ik had echter mijn besluit genomen: Anderlecht is mijn nieuwe club."

De Turkse televisie zond de persconferentie van de international rechtstreeks uit. Serhat wordt niet de best verdienende speler bij Anderlecht. Dat blijft Nenad Jestrovic.

Zijn kennis van zijn nieuwe club is heel beperkt. "Ik heb begrepen dat ik hier Aruna moet komen vervangen. Voorts ken ik Kompany en Wilhelmsson. Op de luchthaven leerde ik al een tiental Turken kennen. Ik hoop dat ook in het stadion Turkse voetbalfans mij komen steunen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.