Mbokani: "Wil carrière afsluiten bij Anderlecht"

DONDERDAG, 17 APRIL 2014, 08:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Hoe zou het gaan met Dieumerci Mbokani? Sportief goed, zo blijkt. Zo goed zelfs dat hij opnieuw een toptransfer ambieert. Afgelopen winter koppelde het geruchtencircuit hem aan Club Brugge, maar dat wordt het zeker niet.


Sinds de competitie in Oekraïne een maand geleden hervat werd, scoorde Mbokani vijf keer in zes wedstrijden. Met dertien doelpunten staat hij tweede in de topschuttersstand. "Ik wil topscoorder worden", vertelt de spits in Het Nieuwsblad. "Ik voel me goed in Kiev, maar ben ambitieus. Het lijkt me tijd om naar een echt grote club in een grote competitie te trekken."

Mbokani wordt er dit jaar 29. Hij wacht dus inderdaad best niet te lang meer om naar een topclub te gaan. Wat allicht ook meespeelt, is dat zijn gezin niet echt kan aarden in Oekraïne. "Mijn vrouw en kinderen zijn vaak in ons huis in Brussel. Als ik enkele dagen vrij heb, kom ik ook naar België. Ik loop dan ook vaak even langs in Neerpede. Mijn zoontje Jess gaat volgend seizoen trouwens bij Anderlecht voetballen."

Het is duidelijk dat Mbokani Anderlecht nog steeds een warm hart toedraagt. "Ik wil hier ooit mijn carrière afsluiten", zegt de Congolees. "Maar een terugkeer naar België is nu niet aan de orde. Ik hoorde in de winter ook de geruchten over Club Brugge. Ik had echt geen contact met Michel Preud'homme. Sterker nog: ik duim dat Anderlecht kampioen wordt."



anderlecht-online forum