Kindermans gelooft in Mitrovic en Tielemans

DONDERDAG, 17 APRIL 2014, 09:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Van alle Anderlecht-jonkies worden Youri Tielemans en Aleksandar Mitrovic het meest in verband gebracht met allerlei topclubs. Jeugdcoördinator Jean Kindermans is ervan overtuigd dat beiden nog heel wat progressie kunnen boeken.


"Hoeveel jongens van 16 jaar spelen Europees tegen PSG en blinken uit in een topper in de eigen competitie?", stelt Kindermans. "Youri heeft vaak het gewicht moeten dragen van de nummer 6-positie, waar vorig seizoen een Argentijns international speelde. Bovendien kreeg hij ook niet veel hulp van de mensen die rond hem speelden. Echt top zal Youri trouwens pas zijn wanneer hij zijn diploma op zak heeft."

Ook Mitrovic dicht Kindermans een grote toekomst toe. "In een seizoen waarin hij niet alles gespeeld heeft zit hij al aan veertien competitiedoelpunten. Bovendien is hij nog maar twintig. Aleksandar is heel doelgericht, een echte afwerker. Hij moet nog stappen zetten, maar ik ben ervan overtuigd dat hij over twee à drie jaar een echte topspits zal zijn. De vraag is enkel of hij dan nog bij ons speelt."



anderlecht-online forum